"Δεν υπάρχει πιο συναρπαστικό ταξίδι από εκείνο της γνωριμίας με τον εαυτό"

Βασιλική Γ. Βενέτη, Post MA - Vasiliki G. Venetis, Post MA

23.1.13

ΔΔΕΕΨΥ: Πρόγραμμα Κλινικής Εποπτείας Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Κατεύθυνσης

Το "Διεπιστημονικό Δίκτυο Εξειδίκευσης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας" παρέχει Πρόγραμμα Κλινικής Εποπτείας Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Κατεύθυνσης στους Ειδικούς Ψυχικής Υγείας.

alt

Το Πρόγραμμα της Κλινικής Εποπτείας απευθύνεται στους Συμβούλους, Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές, Ψυχιάτρους και στους Καταρτιζόμενους του ΔΔΕΕΨΥ οι οποίοι κάνουν τα πρώτα βήματα στον χώρο της Επαγγελματικής Κοινότητας.
 
Στόχος του Προγράμματος είναι η κατάλληλη υποστήριξη των Νέων Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας η οποία θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των Ειδικών και θα ενισχύσει την θετική έκβαση των Θεραπευτικών Συνεργασιών.
 
Το Πρόγραμμα Κλινικής Εποπτείας εξελίσσεται σε ομαδικό πλαίσιο. Κάθε ομάδα εποπτείας απαρτιζόμενη από 8 μέλη συναντιέται σε δεκαπενθήμερη συχνότητα και σε διάρκεια 2 ωρών,  οι Εποπτευόμενοι αναλύουν και σχολιάζουν την εξέλιξη των θεραπευτικών συνεργασιών εν γνώσει των θεραπευόμενων τους ενώ, η Επόπτρια στηριζόμενη στις αρχές της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας καθοδηγεί την προσπάθεια τους προτείνοντας την Εφαρμογή των κατάλληλων θεραπευτικών Τεχνικών και Παρεμβάσεων.
 
Η διάρκεια του Προγράμματος Κλινικής Εποπτείας είναι διετής και ολοκληρώνεται αφού, οι Εποπτευόμενοι καλύψουν 100 ώρες Κλινικής Εποπτείας.
Παρ' όλα αυτά, αν οι Εποπτευόμενοι αισθάνονται την επιθυμία να παρατείνουν τον χρόνο της Κλινικής Εποπτείας και, εφόσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι συνεχίζουν την προσπάθεια τους κατόπιν συνεννόησης με την Επόπτρια.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στην δομή του προγράμματος και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείται με την Βασιλική Βενέτη, Post MA καλώντας στο + 30 210 6993276, καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 12:00 ως τις 20:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: