"Δεν υπάρχει πιο συναρπαστικό ταξίδι από εκείνο της γνωριμίας με τον εαυτό"

Βασιλική Γ. Βενέτη, Post MA - Vasiliki G. Venetis, Post MA

29.12.14

Στο Τέλος του 2014!

Τελείωσε! Πάει και αυτός ο χρόνος….. και φεύγοντας παίρνει μαζί του τις στιγμές που χάραξαν την ζωή κάθε ανθρώπου τους δώδεκα μήνες που πέρασαν. Κάθε στιγμή μια ξεχωριστή εμπειρία, κάθε μοναδική εμπειρία μια ανάμνηση και κάθε ανάμνηση μία αξέχαστη εικόνα. Και κάπως έτσι πριν καταλάβουμε το πέρασμα του χρόνου φθάσαμε να μετρούμε ώρες μέχρι τον αποχαιρετισμό!

Αλήθεια, τι κρατάτε από την χρονιά που φεύγει; Τι πραγματικά μένει σαν το ορόσημο του 2014; Είναι άραγε ένα ή πολλά θετικά γεγονότα ή μήπως είναι αυτές οι στενάχωρες καταστάσεις που μαύρισαν την ψυχή; Λοιπόν, τι κρατάτε;

Θέλω να πιστεύω ότι έχετε διαλέξει τα καλά, αν και κάτι μου λέει ότι το μυαλό σας τρέχει στις αρνητικές στιγμές της χρονιάς που φεύγει! Ναι, σε αυτές τις δύσκολες ώρες που μένουν στην σκέψη, όταν μία συνθήκη ολοκληρώνεται! Γιατί οι αρνητικές στιγμές είναι αυτές που δοκίμασαν τον εαυτό, οι ανάσες που κόβονταν καθώς χάναμε την δύναμη για την συνέχεια, αυτές οι κινήσεις που κυριολεκτικά στέρεψαν τις αντοχές!  Είναι τα γεγονότα που ασυνείδητα τραβούν την προσοχή γιατί δεν θέλουμε να ζήσουμε πάλι αυτές τις ώρες! Η άμυνα του ψυχικού οργανισμού που υψώνεται για να προστατεύσει τον εαυτό από κάθε ταλαιπωρία αλλά και η φροντίδα που οφείλουμε να προσφέρουμε στο άτομο μας για να αναρρώσει μετά από κάθε κακουχία.

Μα, ας το καλοσκεφτούμε! Δεν ήρθαν μόνο τα πάνω-κάτω στην ζωή τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Ήρθαν εξίσου στιγμές όμορφες, καλά γεγονότα, καταπληκτικές αλλαγές που μπορεί να αναστάτωσαν ότι είχαμε μέχρι τότε αλλά είναι όσα έπρεπε να γίνουν για να φθάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα.

Δεν είναι ωραία εδώ; Είναι ωραία εδώ! Κάπου κοντά στο τέλος αλλά και λίγο πριν από την αρχή. Από αυτή την αρχή που θα σημάνει την νέα χρονιά, την έναρξη ενός ακόμα κύκλου που έρχεται να προστεθεί σε όσους έχουν κλείσει μέχρι τώρα.

Πριν σχηματίσω την πρώτη κουκίδα της επόμενης καμπύλης, επιτρέψτε σε εμένα να αφήσω μέσα στον κύκλο που κλείνει, όλα τα άσχημα που έδωσαν ένα γκρίζο τόνο στο 2014 αναγνωρίζοντας ότι αυτά με βοήθησαν να δω τα άλλα, τα αξιοθαύμαστα γεγονότα που πλημμύρισαν με θετικά συναισθήματα την ψυχή μου με τα οποία θα προχωρήσω στο νέο που έρχεται, σε ότι χαμογελά ενθουσιωδώς.

Προτείνω να κάνετε το ίδιο, ο καθένας ξεχωριστά με το δικό του τρόπο! Καλωσορίστε το 2015 αισιόδοξα κλείνοντας καλά στο ντουλάπι του χρόνου τις ασχήμιες του ‘14. Και με αυτή την θετική στάση ανοιχτείτε σε ότι όμορφο συναντήσετε στο δρόμο, απολαύστε κάθε νέα εμπειρία έχοντας πια την γνώση, οδηγείστε εκεί που θέλετε τον εαυτό κρατώντας καλά το τιμόνι…. στο καλοτάξιδο 2015!       

Βασιλική Γ. Βενέτη, PostMA

Επιστημονική Υπεύθυνη ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα
Υπεύθυνη Διεύθυνσης Veneti CPT Services Ltd         

Δεν υπάρχουν σχόλια: