"Δεν υπάρχει πιο συναρπαστικό ταξίδι από εκείνο της γνωριμίας με τον εαυτό"

Βασιλική Γ. Βενέτη, Post MA - Vasiliki G. Venetis, Post MA

14.11.11

Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Θεραπεία των Διαταραχών της Προσωπικότητας

Εισηγήτρια: Βασιλική Βενέτη, Post MA, Κλινική Ψυχολόγος, Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια.

Διάρκεια Προγράμματος: 19 Νοεμβρίου 2011- 6 Μάιου 2012

Κόστος Προγράμματος: 800 ευρώ

Σύντομα θα ανακοινωθεί η έναρξη Νέου Κύκλου Εκπαίδευσης στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Το επαγγελματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Θεραπεία των Διαταραχών της Προσωπικότητας απευθύνεται στους ψυχολόγους, ψυχιάτρους, ψυχοθεραπευτές και στους ειδικούς στο τομέα της απεξάρτησης που έχουν εκπαιδευτική αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην γνωσιακή-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, την θεραπεία σχημάτων ή σε άλλο μοντέλο συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.

Το πρόγραμμα εξειδίκευσης στοχεύει στην αναγνώριση, στην εξοικείωση και στην κλινική αξιολόγηση των διαταραχών της προσωπικότητας. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης, σχολιάζονται λεπτομερώς οι ομάδες των διαταραχών της προσωπικότητας ενώ δίνεται έμφαση στον σχεδιασμό του κατάλληλου θεραπευτικού πλάνου το οποίο βασίζεται στις αρχές της γνωσιακής-συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας και της θεραπείας σχημάτων.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης εξελίσσεται σε 6 εργαστήρια. Κάθε εργαστήριο διαρκεί ένα Σαββατοκύριακο από τις 10:00 μέχρι τις 16:00, το οποίο εκτός από την ανάλυση των θεματικών ενοτήτων περιλαμβάνει δραστηριότητες πρακτικής εκπαίδευσης, ασκήσεις αυτογνωσίας, σχολιασμούς περιστατικών και προβολές μαγνητοσκοπημένων συνεδριών.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτοι λαμβάνουν «Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην Θεραπεία των Διαταραχών της Προσωπικότητας» ενώ, καθίστανται επαγγελματικά ικανοί να διαγιγνώσκουν την φύση της ψυχικής διαταραχής, να οργανώνουν και να εξελίσσουν αποτελεσματικά την θεραπευτική διαδικασία, να προσφέρουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες στα υποστηρικτικά περιβάλλοντα των θεραπευομένων, να αντιλαμβάνονται τις ιδιομορφίες και να διαχειρίζονται τις αντιστάσεις που προκύπτουν από τις θεραπευτικές συνεργασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την δομή του προγράμματος και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλέσετε στο 210 6993276, να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση veneti@depsy.gr ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΔΔΕΕΨΥ

Βασιλική Βενέτη

Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

"Διεπιστημονικό Δίκτυο Εξειδίκευσης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: