"Δεν υπάρχει πιο συναρπαστικό ταξίδι από εκείνο της γνωριμίας με τον εαυτό"

Βασιλική Γ. Βενέτη, Post MA - Vasiliki G. Venetis, Post MA

10.10.14

10 Οκτωβρίου 2014: Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας «Ζώντας με την Σχιζοφρένεια»


Σε μια τόσο ξεχωριστή επέτειο, θα μπορούσα να μιλώ ώρες για την χρησιμότητα της ψυχοθεραπείας στην ισορροπία της ψυχικής υγείας του ανθρώπου! Αλλά δεν θα το κάνω. Δεν θα το κάνω γιατί, η συγκεκριμένη ημέρα δεν αφήνει περιθώρια για κουβέντες.

Ίσως γιατί τότε, πριν από 12 χρόνια φοιτήτρια στο μεταπτυχιακό, όταν συνεργαζόμουν με την θεραπευόμενη στην ψυχιατρική κλινική που έκανα την πρακτική, δεν περνούσε από το μυαλό ότι θα ερχόταν η στιγμή που μπροστά σε ένα φιλικό και ενθουσιώδες κοινό στο Διεθνές Συνέδριο WFMH 2014 " Ζώντας με τη Σχιζοφρένεια", θα παρουσίαζα με τιμή την θεραπευτική διαδικασία που δειλά αλλά αποτελεσματικά εξελίχτηκε σε αυτό το δωμάτιο.

Βέβαια, η περηφάνια είχε ξεχειλίσει από το 2010, όταν η μεταπτυχιακή εργασία σε έντυπη πια μορφή άρχισε να διανέμεται παγκοσμίως.

Και μπορεί όλα τούτα να φαίνονται και, να είναι, σοβαρά βήματα επαγγελματικής προόδου όμως, ότι έχει περισσότερη σημασία είναι η εμπειρία που έζησα κοντά της, το διάστημα των 15 συνεδριών όταν παλεύαμε να διώξουμε τους «δαίμονες» που κυρίευαν την ψυχή και το μυαλό της… τότε που έβλεπε και μίλαγε!

Και τα καταφέραμε!


Βασιλική Γ. Βενέτη, Post MA
Επιστημονική Υπεύθυνη ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα

Υπεύθυνη Διεύθυνσης Veneti CPT Services Ltd, Κύπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: