"Δεν υπάρχει πιο συναρπαστικό ταξίδι από εκείνο της γνωριμίας με τον εαυτό"

Βασιλική Γ. Βενέτη, Post MA - Vasiliki G. Venetis, Post MA

22.10.15

Η Συμμετοχή του VENETI FOR CBT στο 4th East European Psychiatric Congress & 3rd Preventive Psychiatry International Congress





Η Βασιλική Γ. Βενέτη, Post MA εκπροσωπώντας το Διεθνή Φορέα Προαγωγής της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας Veneti for CBT συμμετέχει στο 4ο Ψυχιατρικό Συνέδριο Ανατολικής Ευρώπης και το 3ο Συνέδριο Προληπτικής Ψυχιατρικής που πραγματοποιείται στις 12-15 Νοεμβρίου 2015 στην Αίγλη Ζαππείου με την Εργασία


Η Εφαρμογή των Τεχνικών της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και των Παρεμβάσεων της Θεραπείας Σχημάτων στην Διαχείριση των Συμπτωμάτων της Οριακής-Μεταιχμιακής Διαταραχής της Προσωπικότητας.

Στόχος. Η παρούσα έρευνα διεξήχθη για να μελετήσει την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής συγκεκριμένων τεχνικών της γνωσιακής-συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας και ειδικών παρεμβάσεων της θεραπείας σχημάτων στην διαχείριση των συμπτωμάτων θεραπευόμενης η οποία είχε διαγνωστεί με οριακή-μεταιχμιακή διαταραχή της προσωπικότητας.
Ασθενής και Μέθοδος. Η θεραπευόμενη η οποία δέχτηκε να ακολουθήσει τα ερευνητικά στάδια της μελέτης συμμετείχε σε εβδομαδιαίες συνεδρίες χρονικής διάρκειας δύο ετών. Στην εξέλιξη της θεραπευτικής συνεργασίας, η θεραπεύτρια εφάρμοσε συγκεκριμένες τεχνικές της γνωσιακής-συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας και προχώρησε σε ειδικές παρεμβάσεις της θεραπείας σχημάτων αποσκοπώντας στην μείωση της έντασης των συμπτωμάτων της ψυχικής διαταραχής. Ταυτόχρονα, η θεραπευόμενη λάμβανε φαρμακευτική αγωγή η οποία είχε συνταγογραφηθεί και ελεγχόταν από τον θεράποντα ψυχίατρο.
Αποτελέσματα. Με την ολοκλήρωση της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας, η αξιολόγηση της έντασης των συμπτωμάτων και η εξέταση της σφαιρικής εκτίμησης της λειτουργικότητας της θεραπευόμενης επιβεβαίωσαν την αρχική υπόθεση της έρευνας.
Συμπεράσματα. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι καθορισμένες τεχνικές της γνωσιακής-συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας και ειδικές παρεμβάσεις της θεραπείας σχημάτων εφαρμόζονται αποτελεσματικά στη διαχείριση των συμπτωμάτων της οριακής-μεταιχμιακής διαταραχής της προσωπικότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: