"Δεν υπάρχει πιο συναρπαστικό ταξίδι από εκείνο της γνωριμίας με τον εαυτό"

Βασιλική Γ. Βενέτη, Post MA - Vasiliki G. Venetis, Post MA

8.4.13

7/4/2013, ΟΚΦΕ: Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ο.Κ.Φ.Ε
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ


Γράφει ο/η ΟΚΦΕ
08.04.13

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών που απευθυνόταν σε γονείς και έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου την Κυριακή το πρωί.

Η ψυχολόγος κ. Βενέτη Βασιλική, η Καθηγήτρια μαιευτικής των Τ.Ε.Ι. Αθήνας και αντιπρόεδρος του συλλόγου μαιών, κ.Πεχλιβάνη Φανή, ο καθηγητής μαιευτικής-γυναικολογίας των Τ.Ε.Ι.Αθήνας, κ. Ιατράκης Γεώργιος και ο αναπληρωτής ταμίας του συλλόγου μαιών- μαιευτών Αθήνας κ. Λαζόπουλος Αντώνης ήταν οι ομιλητές της εκδήλωσης και πραγματικά έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Ανέπτυξαν την ψυχοσωματική-σεξουαλική ανάπτυξη των παιδιών, πρότειναν τρόπους προσέγγισης των παιδιών απ' τους γονείς σε κάθε ηλικία, μίλησαν για τους κινδύνους της έλλειψης ενημέρωσης για τα σεξουαλικά ζητήματα και παρουσίασαν τις μεθόδους αντισύλληψης που ενδείκνυνται γι' αυτές τις περιπτώσεις. Ενημέρωσαν για τον τρόπο διαχείρισης και τις επιπτώσεις μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και απάντησαν με προθυμία στις ερωτήσεις των γονιών.

Ο Ο.Κ.Φ.Ε πραγματικά τους ευχαριστεί καθώς όχι μόνο αφιλοκερδώς προσέφεραν τις γνώσεις τους αλλά και πρότειναν να κάνουν δωρεάν τεστ Παπανικολάου και μαστογραφία στις γυναίκες του τόπου μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακροατήριο ήταν μικρό σε σχέση με τον αριθμό των παιδιών των σχολείων μας. Μακάρι την επόμενη να είμαστε περισσότεροι που θα ευαισθητοποιηθούμε.

Θερμές ευχαριστίες και σε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και με τις ερωτήσεις τους συνέβαλαν στην επιτυχία της γιατί η επιτυχία είναι θέμα ποιότητας.
 
Πηγή Ανάρτησης: www.okfe.gr
Όμιλος Κριεκουκιωτών Φίλων του Ελάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: