"Δεν υπάρχει πιο συναρπαστικό ταξίδι από εκείνο της γνωριμίας με τον εαυτό"

Βασιλική Γ. Βενέτη, Post MA - Vasiliki G. Venetis, Post MA

16.8.11

Κοιτώντας μπροστά με Αισιοδοξία!

Αν και ο Ιανουάριος σηματοδοτεί την ημερολογιακή αλλαγή του χρόνου, ο Σεπτέμβριος χαρακτηρίζεται ως ο μήνας των εξελίξεων. Ίσως γιατί επιστρέφοντας από την καλοκαιρινή ανάπαυλα, γεμάτοι με ενέργεια και αισιοδοξία, αξιολογούμε πιο αντικειμενικά τι συμβαίνει στην ζωή μας διατηρώντας ότι θεωρούμε σημαντικό και αποχαιρετώντας ότι δυσκολεύει την πρόοδο μας.

Η απομάκρυνση, ως διαδικασία εξέλιξης, αφ ενός παρέχει την πολυτέλεια της εσωτερικής γαλήνης, και αφ ετέρου μας προσφέρει την δυνατότητα να εστιάσουμε με περισσότερο ενθουσιασμό σε ότι μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας εδώ και καιρό. Γιατί έχει σημασία να ξέρουμε τι πραγματικά θέλουμε να έχουμε στο δρόμο μας.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να αγκαλιάσουμε ότι φαίνεται να προχωρά θετικά αναμένοντας με χαρά τις επόμενες κινήσεις που θα μας οδηγήσουν στην πραγματοποίηση των ονείρων μας. Γιατί μπορεί ως άνθρωποι να μην καθορίζουμε απόλυτα το μέλλον αλλά μέχρι ένα σημείο μπορούμε να συμβάλλουμε δυναμικά στην υλοποίηση του. Αφού, είναι στο χέρι μας, ας το προσπαθήσουμε.

Βασιλική Βενέτη

Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: